Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Απόψεις του Εκπροσώπου της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ στο Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που αφορούν στον τρόπο είσπραξης οφειλών των μελών του



Απόψεις του Εκπροσώπου της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ στο Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που αφορούν στον τρόπο είσπραξης οφειλών των μελών του

Απόψεις του Εκπροσώπου της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ στο Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που αφορούν στον τρόπο είσπραξης οφειλών των μελών του.
Ενημέρωση για την αναγκαστική είσπραξη οφειλών που “μαγειρεύει” η ηγεσία του ΓΕΩΤΕΕ από τον εκλεγμένο της Πανεπιστημονικής & Συνεργαζόμένων στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ 


Προς όλους/ες τους/τις γεωτεχνικούς

Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ και του ΣΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ προχωράνε το σχέδιο που έχουν για μετατροπή του επιμελητηρίου σε έναν εισπρακτικό μηχανισμό και το οποίο έχει επανειλημμένα καταγγείλει η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Με βάση και την συζήτηση που έγινε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ (στις 2/9), οι παραπάνω δυνάμεις από κοινού μεθοδεύουν:

Την αναγκαστική είσπραξη ενός ποσού άνω των 3 εκ. € που χρωστάνε συνολικά τα μέλη του. Μάλιστα σχεδιάζουν να βρουν, σε συνεργασία με τα ληξιαρχεία και το «μητρώο πολιτών» του υπουργείου εσωτερικών, ακόμα και συνταξιοδοτημένα, και άνω των 65 ετών μέλη, και να τους ζητήσουν τα χρωστούμενα. Όσοι δεν τα δώσουν θα τους αποδοθούν ως δημόσιο χρέος μέσω της εφορίας.

Την τροποποίηση του νόμου, που επέβαλε μέχρι σήμερα μόνο στους κτηνιάτρους την υποχρέωση οικονομικής ενημερότητας από το ΓΕΩΤΕΕ κατά τη συναταξιοδότηση με την επέκταση της υποχρέωσης και στους υπόλοιπους κλάδους (γεωπόνους, γεωλόγους, δασολόγους, ιχθυολόγους). Μάλιστα θέλουν να επιβάλλουν και την αναδρομική ισχύ της συγκεκριμένης διάταξης για τους ήδη συνταξιούχους που θα υποχρεωθούν να εξοφλήσουν το χρέος τους προς το ΓΕΩΤΕΕ ώστε να συνεχίσουν να παίρνουν στο ακέραιο την σύνταξή τους.

Ενημερώνουμε επίσης τους συναδέλφους ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση αποφάσισαν, πάλι σύσσωμοι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), να στείλουν στο πειθαρχικό συμβούλιο συνάδελφο γεωπόνο που υπέγραψε γνωμάτευση ενώ δεν είχε ανανεώσει την άδειά του και δεν είχε καταβάλλει το αντίστοιχο χαράτσι. Μάλιστα τον χαρακτήρισαν και ως “παράνομο” γιατί δήθεν δεν είχε το δικαίωμα να υπογράφει ως γεωπόνος. Τζάμπα δηλαδή και οι σπουδές και το πτυχίο.

Οι συγκεκριμένες απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις έχουν και το συνοδευτικό τους, την κοροϊδία και το δούλεμα: Στην ίδια συνεδρίαση οι παραπάνω δυνάμεις αποφάσισαν να δίνουν στα μέλη που είναι οικονομικά εντάξει ορισμένες “παροχές”, όπως ευχαριστήριες κάρτες κ.α, σαν “καθρεφτάκια” σε ιθαγενείς.

Τέλος, η ηγεσία του ΓΕΩΤΕΕ μεθοδεύει, με τις ευλογίες του υπουργού Α.Α&Τ με τον οποίο συναντήθηκε το Δ.Σ. τον Αύγουστο, τη θέσπιση υποχρέωσης εγγραφής στο ΓΕΩΤΕΕ αποφοίτων και άλλων σχολών (πχ πρώην ΤΕΙ κλπ) με στόχο να μεγαλώσει η βάση από την οποία θα απομυζά το ΓΕΩΤΕΕ έσοδα…

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο και επίκαιρο να ανοίξει η συζήτηση για τον ρόλο και τον χαρακτήρα του ΓΕΩΤΕΕ. Να μην περάσουν τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν και στηρίζουν οι παραπάνω δυνάμεις και θα οδηγήσουν σε ενίσχυση του χαρατσώματος των συναδέλφων. 

Διεκδικούμε:

-- Κατάργηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (“Βεβαίωση άσκησης γεωτεχνικού επαγγέλματος”).
-- Μοναδικό προαπαιτούμενο για την άσκηση του επαγγέλματος να είναι το πτυχίο.
-- Όχι στα χαράτσια του ΓΕΩΤΕΕ – χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-- Καμιά διασύνδεση της οικονομικής ενημερότητας στο ΓΕΩΤΕΕ με τη διαδικασία συνταξιοδότησης των μελών του. Κατάργηση της διασύνδεσης που ισχύει ήδη για τους κτηνιάτρους.
-- Η εγγραφή στο ΓΕΩΤΕΕ να είναι προαιρετική για όποιον απόφοιτο ασκεί γεωτεχνικό επάγγελμα.
-- Αναστολή της υποχρέωσης καταβολής της ετήσιας συνδρομής για τους άνεργους γεωτεχνικούς.
-- Αναστολή κάθε διαδικασίας αναγκαστικής είσπραξης οφειλών γεωτεχνικών προς το ΓΕΩΤΕΕ.


9/9/2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου