Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Το ΓΕΩΤΕΕ επιδιώκει τον αποκλεισμό των Πτυχιούχων Γεωπόνων ΤΕ από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα

 
Τον αποκλεισμό των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε. από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα επιδιώκει το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με την πλήρη κάλυψη κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να εφαρμοστεί πλήρως ο απαράδεκτος , αντεργατικός και απαξιωτικός όρος ‘’εν ελλειψει Π.Ε.’’ σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα , και να εφαρμόζεται πλήρως το ‘’προβάδισμα των πτυχιούχων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και μελών του ’’ έχει επιδοθεί το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με κύριο εκφραστή τον Πρόεδρο του Σπύρο Μάμαλη πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υποψήφιο βουλευτή της , και έχοντας συμμέτοχο τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη.

Όσο αναφορά το ΚΙΝ.ΑΛ. και το Κ.Κ.Ε. παραμένουν θεατές χωρίς να έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση για όλες αυτές τις δραστηριότητες που υλοποιούν προσχεδιασμένα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό παράδειγμα η τοποθέτηση του προέδρου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην συζήτηση στην επιτροπή εμπορίου της βουλής στις 26/05/20 για το προς ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπ.Α.Α.Τ. με θέμα: “Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα”, όπου ζήτησε στο άρθρο που αφορά τις Έγγειες Βελτιώσεις να εφαρμοστεί το προβάδισμα των Π.Ε. Γεωπόνων και να εφαρμοστεί ο όρος ‘’ εν ελλείψει’’…

Στα υπόλοιπα άρθρα εξέφρασε την ικανοποίηση του στις διατάξεις που αφορούν το επιμελητήριο και οι μοναδικές αλλαγές που προτείνει είναι η αύξηση της θητείας του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. από 3 σε 4 έτη…

Σε ότι αφορά τον Υπουργό Μάκη Βορίδη , έχει συνταχθεί πλήρως με την συντεχνία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και εφαρμόζει κατά γράμμα κάθε αίτημα του, όπως ακριβώς έκανε και ο προκάτοχος του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , Γεωπόνος Π.Ε. και μέλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Σταύρος Αραχωβίτης.

Να σημειωθεί πως ο κύριος Βορίδης πέρσι τον Ιούνιο σε συνάντηση του με το ΔΣ των Γεωπόνων Τ.Ε. της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. τους είχε υποσχεθεί ότι θα έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το θέμα της επιμελητηριακής εκπροσώπησης είτε με την ισότιμη είσοδο των Γεωπόνων Τ.Ε. στο υπάρχων επιμελητήριο , είτε με την ίδρυση νέου.

Αποδεικνύεται με την στάση του κ. Βορίδη ότι η υπόσχεση του ήταν προσχηματική καθώς έως σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ενώ με τις αποφάσεις του έχει θέσει εκτός τους Γεωπόνους Τ.Ε. σε μια σειρά από δραστηριότητες με πρόσφατο παράδειγμα το Πρόγραμμα Δακοκτονίας στο οποίο διατήρησε τον όρο ‘’εν ελλείψει’’ και επιπρόσθετα απέκλεισε και δύο ειδικότητες Γεωπόνων Τ.Ε.

Δυστυχώς για τους Πτυχιούχους Γεωπόνους Τ.Ε. μετά την κατάργηση και την διάλυση των Τ.Ε.Ι. από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται πλέον από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η προσπάθεια αυτή τη φορά αμφισβήτησης της επαγγελματικής τους επάρκειας, με τον αποκλεισμό τους από κάθε δραστηριότητα με κάθε τρόπο και μέσο .

Άλλωστε οι κυβερνήσεις αλλάζουν οι συντεχνίες μένουν… 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου