Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Υπέρ της συμμετοχής όλων των Γεωτεχνικών ΠΕ & ΤΕ σε ΕΝΑ επιμελητήριο ο Σταύρος Αραχωβίτης



Υπέρ της συμμετοχής όλων των Γεωτεχνικών ΠΕ & ΤΕ σε ΕΝΑ επιμελητήριο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Tροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης. 

Με ανάρτηση του στο facebook o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης και απαντώντας σε αναρτημένα σχόλια Πτυχιούχων Γεωπόνων ΤΕ τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής όλων των Γεωτεχνικών σε ένα επιμελητήριο 

Συγκεκριμένα ο κ. Αραχωβίτης αναφέρει στο σχόλιο του : 

…Να θυμίσω (ή να γνωρίσω σε όσους δεν το ξέρουν) ότι ο Υπουργός ως πρόεδρος των συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας και ως τακτικό μέλος του ΓΕΩΤΕΕ έχω δημόσια τοποθετηθεί για την συμμετοχή όλων των γεωτεχνικών (ΑΕΙ, ΤΕΙ) σε ΕΝΑ επιμελητήριο! 

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός έχει στα χέρια του δύο έγγραφα του επίσημου φορέα εκπροσώπησης των Πτυχιούχων Γεωπόνων ΤΕ της ΠΕΠΤΕΓ (Πανελληνία Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων) στα οποία περιγράφονται αναλυτικά οι προτάσεις των Πτυχιούχων Γεωπόνων περί επιμελητηριακής τους εκπροσώπησης , είτε σε νέο επιμελητηριακό φορέα αποκλειστικά για τους Πτυχιούχους Γεωπόνους ΤΕ , είτε με την ένταξη τους στο ΓΕΩΤΕΕ ως ενιαίος κλάδος ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕ , με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, ισότιμα, και σε ΕΝΙΑΙΟ ΜΗΤΡΩΟ με τους Διπλωματούχους Γεωπόνους ΠΕ. 

Επομένως ο υπουργός μπορεί να προχωρήσει στο αυτονόητο και να δοθεί οριστικά ένα τέλος στην μη επιμελητηριακή εκπροσώπηση των Πτυχιούχων Γεωπόνων ΤΕ . 

Να σημειωθεί πως σε άλλο σχόλιο αναφέρθηκε και στην Δακοκτονία , και στον αποκλεισμό των Πτυχιούχων Γεωπόνων ΤΕ , όπου ανέφερε πως σύμφωνα με την νομοθεσία ισχύει το ‘’εν ελλείψει’’ , και προανήγγειλε αλλαγή της Νομοθεσίας 

Συγκεκριμένα για την Δακοκτονία ο κ. Αραχωβίτης αναφέρει τα εξής: 

…Ως αναφορά στην δακοκτονία, δείτε παρακαλώ την νομοθεσία στην απόλυτη ερμηνεία της. Αυτό λέει ο νόμος, καλώς ή κακώς. "Γεωπόνοι και εν ελλείψει Τεχνολόγοι". Να αλλάξουμε τον νόμο; Βεβαίως. Αλλά τώρα αυτό ισχύει. 

Σε κάθε περίπτωση η άποψη του υπουργού ‘’Υπέρ της συμμετοχής όλων των Γεωτεχνικών ΠΕ & ΤΕ σε ΕΝΑ επιμελητήριο’’ αποτελεί βάση για περαιτέρω συζητήσεις καθώς είναι κοινή θέση και άποψη ότι όλοι οι Γεωτεχνικοί ΠΕ & ΤΕ θα πρέπει να έχουν κοινή επιμελητηριακή εκπροσώπηση. 

Πρέπει λοιπόν ο κύριος Υπουργός από τις διαπιστώσεις και τις απόψεις να προχωρήσει στις πράξεις , και να προχωρήσει στις ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ισότιμη συμμετοχή των Γεωπόνων ΤΕ στο ΓΕΩΤΕΕ σύμφωνα με την πρόταση του επισήμου φορέα τους της ΠΕΠΤΕΓ , όπως αυτές του έχουν κοινοποιηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου