Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Επιτυχημένη εσπερίδα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Ν.Αρτάκη για xylella fastidiosa & tuta absoluta


Μια πολύ ωραία ενημερωτική εσπερίδα διεξήχθη εχθές 30/04/19 στο πρώην Κ.Ε.Γ.Ε. Νέας Αρτάκης για τον φυτοπαθογόνο οργανισμό xylella fastidiosa που προσβάλει Αμπέλι, ελιά, Αμυγδαλιά κ.α και για το έντομο tuta absoluta της ντομάτας,πιπεριάς στη Νέα Αρτάκη του Δήμου Χαλκιδέων από δύο εξαιρετικούς επιστήμονες - ομιλητές, τον κ. Τζελά Κωνσταντίνο , Γεωπόνο ΤΕ , Φυτοϋγειονομικό Ελεγκτή της ΔΑΟΚ Ευβοίας (Μέλος της ΠΕΠΤΕΓ) και τον κ. Δρ. Ροδιτάκη Εμμανουήλ Γεωπόνο ΠΕ, Εντεταλμένο ερευνητή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης) 

Στην Εσπερίδα παρέστησαν γεωπόνοι τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης όπως και αρκετοί γεωργοί, παραγωγοί αγροτικών προϊόντων . 

Μοναδικό μελανό σημείο η προσπάθεια του πρόεδρου της ΠΟΓΕΔΥ (Γεωτεχνικοί ΠΕ Δημοσίου - μέλη ΓΕΩΤΕΕ) κ. Νικολάου Κακαβά (υπαλλήλου του ΥπΑΑΤ) που προσπάθησε τόσο κατά την διάρκεια όσο και στο τέλος να μετατρέψει την ομιλία σε συντεχνιακό σόου . 

Μετά τις παρεμβάσεις των Γεωπόνων ΤΕ της ΠΕΠΤΕΓ Ευβοίας , αλλά και των παρευρισκομένων παραγωγών επανήλθε στη τάξη και έφυγε τρέχοντας ψελλίζοντας διάφορες συντεχνιακές ασυναρτησίες που δεν είχαν καμία σχέση με την εσπερίδα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου